колачиња

Оваа интернет страна употребува колачиња заради собирање на податоци за посетите. Изберете можност »Продолжи« или на овој линк исклучете ја употребата на колачиња. Продолжи
  MK  
ИЛИРИКА Кеш Фонд ИЛИРИКА Глобал Растечки Пазари ИЛИРИКА Југоисточна Европа
Стапка на ризик
Тип на фонд Паричен фонд Акциски фонд Акциски фонд
Препорачан период на инвестирање Нема препорачан период 3 години и повеќе 3 години и повеќе
Најмала уплата Минимален износ 10.000 MKD Минимален износ 1.000 MKD Минимален износ 1.000 MKD
 
Промена
Оваа година 1,23% 11,18% 4,18%
1 година 1,84% -0,06% -1,93%
3 години 5,83% 24,29% 35,69%
5 години 11,57% 45,17% 39,18%
 
Влезни трошоци 0,00% Макс. 5% Макс. 5%
Излезни трошоци 0,00% 0,00% 0,00%
Управувачка провизија 0,80% 3,00% 3,00%

 
Одбери датум:


Штедењето во заедничките фондови е едноставно! Само во неколку чекори можете да почнете со штедење во заедничките фондови. Добивајте надпросечни приноси со сите предности, што ги имаат фондовите!