Напредно
|

ИЛИРИКА е препознатлив и сигурен партнер на домашниот и странските пазари на капитал веќе 20 години градејќи долгогодишна традиција во давање на финансиски услуги на просторите наЈугоисточна Европа, притоа поставувајќи високи стандарди за принос и заштита на интересите на инвеститорите.

Илирика настапува на финансиските пазари низ светот преку своите претставништва во Словенија, Хрватска, Србија, Романија , Босна и Херцеговина и Македонија, обезбедувајќи ги своите клиенти со најдобриот извор на напредни и сигурни финансиски услуги.

Илирика Инвестментс АД Скопје е водечка брокерска куќа во Македонија, која нуди квалитетни брокерски услуги и корпоративно финансирање.Долгогодишните резултати се темелоте на доверба и сигурност кои многу клиенти ги враќаат кај нас повторно и повторно. Ние ги следиме светските трендови и отвораме нови хоризонти за Вашите инвестиции, без компромис кон целта да донесеме принос за секој клиент.

Илирика Фунд Менаџмент АД Скопје е друштво за управување со инвестициски кое го основаше првиот отворен инвестициски фонд во Македонија, Илирика – Глобал Растечки Пазари во 2007. Од тогаш, Илирика отвори уште два инвестициски фондови и ја понуди единствената услуга на пазарот за управување на индивидуални портфолија. Илирика Фунд Менaџамет ја следи стратегијата за инвестирање на ниво на групација, која во својата дваесет годишна историја ги има докажано своите резултати.


 

Вредност на удел 28.01.2015

Назив на фонд Удел %
ИЛИРИКА Глобал Растечки Пазари 54,6168 
-1,06
ИЛИРИКА Југоисточна Европа 40,6476 
0,27
ИЛИРИКА Кеш Фонд 1.079,2746 
0,01
Новости
Американскиот фармацевтски гигант Pfizer потврди дека повторно стапи во контакт со AstraZeneca за...
eilirika